Mars FSPMI Kami buruh fspmi Berjuang di sini karena hati kami Bukan karena digaji atau ingin dipuji Kami berjuang karena hak asasi Kami buruh fspmi Siang malam tetap mengabdi Tak peduli hujan tak peduli panas Susah senang ya solidarity Reff: Di sini bukan tempat buruh malas Atau mereka yang biasa tidur pulas Di sini tempatnya para pejuang Yang berjuang dengan keikhlasan Lawan lawan lawan lawan lawan Lawan lawan lawan sampai menang Satu komando wujud kekompakan Sabar dan loyal itu kewajiban Sekuat mental baja sukarela berkorban Berjuang dalam satu barisan Solidarity forever Solidarity forever Solidarity forever For the union make us strong.

Kamis, 16 Mei 2013

Première "Working Class Heroes"


FNV Mondiaal presenteert de documentaire ‘Working Class Heroes’, die een indringend beeld geeft over de werkelijkheid van vakbondshelden in Indonesië en Colombia.

Je moet lef hebben om je leven en dat van je familie op het spel te zetten voor je idealen. En als er miljoenen mensen aan je lippen hangen, dan rust er een enorme verantwoordelijkheid op je schouders.



Indonesië en Colombia zijn landen die sterk economisch groeien, maar waar vakbondswerk verre van veilig is. Dankzij de opkomst van een nieuwe generatie vakbondsleiders krijgt het recht op organisatie en collectief onderhandelen vorm. In Indonesië gaan miljoenen mensen de straat op. En in Colombia gaat de grootste kolenmijn een maand plat. De kracht van de vakbonden groeit. Maar voor hoe lang nog?

De premiere zal geopend worden door de nieuwe FNV-voorzitter en minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.
Na de film zal onder leiding van Frenk van der Linden nagepraat worden. De middag sluiten we af met een borrel.

Datum: donderdag 16 mei 2013

Tijd: 13.30 - 16.30 uur

Locatie: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam

Aanmelden: Is niet meer mogelijk

U ontvangt een paar dagen van tevoren de laatste informatie en het definitieve programmma.

Download de uitnodiging


De documentaire WORKING CLASS HEROES is gemaakt door filmmakers Huub Ruijgrok en Arno van Beest. Produktie World Report in samenwerking met FNV Mondiaal, mei 2013

Achtergrond

Iedereen onderschrijft ze, overal. Regeringen en bedrijven : de 'fundamentele arbeidsnormen', waaronder het recht om je te organiseren in een vakbond.

Maar toch worden in veel landen arbeiders en arbeidsters geen lid van een bond. Omdat ze bang zijn. Bang om je baan kwijt te raken en nooit meer ergens aan het werk te komen. Dus werk je door, want je gezin moet eten. Dus maak je veel te lange dagen, doe je gevaarlijk werk en kun je nog je huur niet betalen. Want er is geen andere keus.

Er zijn ondanks tegenwerking altijd mensen die zich wel organiseren of zich opwerpen als leider. En succesvol zijn. Helden. Zoals Igor en Iqbal en hun vakbondsleden in Indonesië en Colombia . Twee landen die economisch groeien, maar waar niet iedereen van die groei profiteert. Waar vakbondswerk verre van veilig of geaccepteerd is. Wat voor mensen zijn dat en wat betekent dit voor hen? Hoe ziet het 'recht op organisatie' er in die landen uit? Hoe grof is de tegenwerking? Of hoe subtiel soms? Maar ook: wat betekent het voor de werknemers? Krijgen die het beter als ze zich kunnen organiseren? Worden de inkomensverschillen kleiner? En wat gebeurt er als de lonen door acties van de bond stijgen en de bedrijven dreigen het land te verlaten omdat het elders goedkoper kan?

De documentaire ‘Working Class Heroes’ geeft een indringend beeld over de werkelijkheid van vakbondshelden in Indonesië en Colombia en hun inzet voor een eerlijker verdeling van de economische groei.



Source: Link

Tidak ada komentar:

Posting Komentar